කොටසේ දළ සටහන

  •  

    • පෝෂණ සංකූලතා අවම වන ලෙස ආහාරයේ අඩංගු විය යතු සංඝටක 

    • පොෂණ ගැටලූවලින් වැළකීමට පිළියම් 

    • ආහාර නරක් වීමට බලපාන විවිධ සාධක

    • පරිරක්ෂණ මූලධර්ම අනුගමනය කරමින් ආහාර පරිරක්ෂණය කිරීම සඳහා ක්‍රම පිළිවෙත් සැලසුම් කරයි. 

    • ආහාර සැකසීෙමේ නව ප්‍රවණතා 

    • ආහාරවල ගුණාත්මක බව පාලනය කරන ආහාර ප්‍රමිති 

    • ආහාර ඇසුරුම්කරණය හා ලේබල් කිරීමට සුදුසු ක්‍රමවේද 

    • අහාර සංඝටක - P 07 මානව පෝෂණය ii ( පෝෂණ ගැටලු ) - Lesson 33 දුෂ්පෝෂණය හා ආහාර නරක් වීම - P 08
      මානව පෝෂණය ( ආහාර නරක් වීම හා පරිරක්ෂණය 01 ) - Lesson 34 ආහාර පරිරක්ෂණය 02 - P 09 මානව පෝෂණය ( ආහාර නරක් වීම හා පරිරක්ෂණය 02 ) - Lesson 36
    • ආහාර පරිරක්ෂණය 01 - Lesson 35 අහාර සැකසීමේ නව ප්‍රවණතා - P 11 මානව පෝෂණය ( ආහාරවල සෞඛ්‍යරක්ෂිත බව හා තත්ත්ව පාලනය 01)-Lesson 37
      ආහාර ප්‍රමිති, ආහාර ඇසුරුම්කරණය හා ලේබල් කිරීම - P 12 මානව පෝෂණය ( ආහාරවල සෞඛ්‍යරක්ෂිත බව හා තත්ත්ව පාලනය 02)-Lesson 38