පෝෂණ සංකූලතා අවම වන ලෙස ආහාරයේ අඩංගු විය යතු සංඝටක
පොෂණ ගැටලූවලින් වැළකීමට පිළියම්
ආහාර නරක් වීමට බලපාන විවිධ සාධක
පරිරක්ෂණ මූලධර්ම අනුගමනය කරමින් ආහාර පරිරක්ෂණය කිරීම සඳහා ක්රම පිළිවෙත් සැලසුම් කරයි.
ආහාර සැකසීෙමේ නව ප්රවණතා
ආහාරවල ගුණාත්මක බව පාලනය කරන ආහාර ප්රමිති
ආහාර ඇසුරුම්කරණය හා ලේබල් කිරීමට සුදුසු ක්රමවේද